Biojätesäkki, Bioska
Laadukas, kotimainen Bioska -biojätesäkki.
Bioska -biojätesäkki valmistetaan biohajoavasta kalvosta, jonka fysikaaliset ominaisuudet vastaavat perinteisen muovin ominaisuuksia. Käytön jälkeen Bioska -säkin voi sisältöineen heittää biojäteastiaan tai kompostiin, jossa se muuttuu muhevaksi mullaksi.
Ominaisuudet
Biojätesäkin tilavuus: 140 l
Biojätesäkin materiaali: Biohajoava kalvo
Biojätesäkin väri: Natural
Biojätesäkin koko: 850x1400x0,02
Biojätesäkki 7 kpl/rll
Miksi biojätepussi?
Keskiverto kotitalous tuottaa noin kaksisataa kiloa jätettä vuodessa. Tästä kolmasosa on kompostoituvaa biojätettä. Suuremmissa kaupungeissa biojäte kerätään ja erotellaan muusta jätteestä niihin varattuihin biojäteastioihin, jotka löytyvät taloyhtiöissä yleensä muiden roska-astioiden vierestä. Biojäteastia on ruskea ja siinä on yleensä omenankaratunnus osoituksena siitä, että taloyhtiö kuuluu biojätteen keräyksen piiriin. Parasta ympäristönsuojelua on estää jätteen synty jo ennalta.
Mitä on biojäte?
Biohajoavat polymeerit ovat materiaaleja, jotka hajoavat luonnossa mikrobien, kosteuden ja lämmön vaikutuksesta mm. hiilidioksidiksi, vedeksi ja humukseksi eli muhevaksi mullaksi. Biojätettä ovat kaikki eloperäiset, maatuvat ainekset.
Miksi Bioska?
Kotilajittelijalle 100 % kompostoituva Bioska-jätepussi tarjoaa monia etuja. Bioska-jätepussi pitää kosteuden ja hajut sisällään. Se on hygieninen ja jättää keittiön jäteastian siistiksi. Bioska kestää myös hyvin lämpöä: esim. kahvin suodatinpussit ja teepussit. Bioska on luja ja kestävä. Voit kantaa sen sisältöineen taloyhtiön jäteastiaan.
Biojäteastiaan voit pistää mm. seuraavia jätteitä:
ruokajätteet
hedelmien, vihannesten, marjojen kuoret
kalan perkuujätteet ja luut
kahvin ja teen porot suodatinpapereineen
talouspaperit ja lautasliinat
munankuoret ja pahviset kennot
kukkamulta ja kasvin osat sekä puutarhajätteet
Biojäteastiaan ei kuulu:
metalli, lasi ja muovi
tekstiilit, kumi, nahka, lasi ja posliini
maito- ja hedelmätölkit, viili- ja jogurttipurkit
imurin pölypussit ja tupakantumpit
vaipat ja terveyssiteet
ongelmajätteet ja muut maatumattomat materiaalit
Biojätteen lajittelu aloitetaan jo omasta keittiöstä. Mikäli keittiön alakaapissa ei ole valmiina omaa jäteastiaa eri jätteille, bioastiaksi kelpaa mikä tahansa ämpäri tai astia.
Muista tyhjentää keittiön biojäteastia riittävän usein, vähintään kaksi kertaa viikossa. Lajittelemalla jätteet ehkäiset ympäristön kuormitusta ja säästät luonnonvaroja.
Sertifikaatit